(± 8 stuks)
Voor de roti:
500 gr zelfrijzend bakmeel
1/4 rode peper
1 teen knoflook
6 eetlepels bloem
11/2 dl zonnebloemolie
peper
1 eetlepel zout
Voor de vulling:
250 gr pompoenvruchtvlees
250 gr kousenband of dunne sperziebonen
1 ui
1 teen knoflook
1/4 rode peper
4 eetlepels zonnebloemolie
21/2 dl groentebouillon (van tablet)
zout, peper
Roti:
Kneed het meel met 21/2 dl lauw water tot een samenhangend deeg.
Laat dit afgedekt op een warme plaats ± 30 minuten rijzen.
Pureer de peper met de knoflook in een foodprocessor of vijzel.
Kneed dit met het zout door het deeg.
Maak 8 afgeplatte ballen.
Bestrooi een werkvlak met bloem en rol de deegballen uit tot ronde lapjes van ± 1/2 cm dik.
Verhit 1 eetlepel olie en bak de roti in ± 4 minuten aan beide zijden goudgeel.
Vulling:
Snijd de pompoen in blokjes en de kousenband in stukjes van ± 5 cm.
Hak de ui, knoflook en peper fijn en bak ze omscheppend ± 3 minuten in de olie.
Voeg de pompoen, de kousenband en de bouillon toe en laat dit, met het deksel op de pan, ± 15 minuten zachtjes stoven.
Breng op smaak met zout en peper en serveer het bij de roti.