Rooibos siroop

dsc04047Rooibos Siroop
(650 ml)

Ingrediënten:
500 ml water
500 gr suiker
50 gr honing
12 1-persoons zakjes rooibos thee of 3 a 4 voor een pot
1 kaneelstokje
8 zwarte peperkorrels
1 Steranijs

Bereiding:
Trekken thee van de Rooibos theezakjes in 1/2 liter kokend water gedurende 15 minuten
Honing, suiker, kaneelstokje, steranijs en peperkorrles toevoegen en verwarmen tot de suiker en honing zijn opgelost.
Laat het geheel nog 15-30 minuten trekken op een laag vuur of theelichtje (Niet meer koken!)
Giet het door een zeef en laat het geheel afkoelen voor gebruik.

Rooibos-infuus siroop geeft kleur en smaak aan eenvoudige desserts zoals panna cotta of vanille-ijs. Het is ook zeer geschikt voor het pocheren van fruit zoals appels, peren, pruimen en gedroogde abrikozen.

Serveer het besprenkeld over pannenkoeken of wafels, toegevoegd aan de salade dressings of besprenkeld over een kip voor het roosteren.