Rollade van Lam


Ingrediënten:
1 ontbeende lamsschouder - 100 gram boter - 400 gram fijn gehakt - 3 grote uien - 100 gram vers spek - 20 kleine uitjes - 1 dl witte wijn - bouillon - 250 gram champignons , peterselie - 1 bouquet garni - zout, peper - 100 gram hazelnoten - vleesgelei

Bereiding:
Schil alle uien. Hak de grote fijn. Snij het spek in brunoise. Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de gehakte uien zonder dat ze kleuren. Sluit de pan en laat zachtjes 10 minuten smoren. Was ondertussen wat peterselie en hak die fijn. Hak ook de hazelnoten fijn. Was de champignons en hak deze grof. Als de uien klaar zijn, haal ze dan van het vuur, voeg het gehakt toe, de peterselie, de hazelnoten en de champignons. Geef er zout en peper bij en meng het goed. Maak een zak in de lamsschouder en doe daar het gehaktmengsel in. Rol de schouder strak dicht en bind er een touwtje om. Verhit de rest van de boter in een pan en sauteer hierin het vlees aan alle kanten bruin. Voeg de kleine uitjes toe en het spek en roer goed zodat ook dit aan alle kanten bruin wordt. Voeg dan de wijn toe, het bouquet garni en geef er zout en peper over. Laat op zacht vuur 20 minuten koken zonder deksel. Smelt ondertussen de vleesgelei in de bouillon en maak voldoende om het vlees juist te bedekken. Voeg dan de bouillon toe. Als het weer kookt zetten we de open pan in een oven van 180 graden en laten het nog een uur koken. Haal de rollade dan uit de oven, haal het touwtje eraf en serveer. Geef er gekookte aardappels bij en verse groenten.