Roergebakken witlof en wortel

200 gr uien
1 winterwortel
500 gr witlof
5 bosuitjes
50 gr boter
50 gr bruine basterdsuiker
2 eetlepels kruidenazijn
peper, zout

Pel de uien en snijd ze in ringen.
Schil de wortel en snijd hem in schuine plakjes.
Maak het witlof schoon en haal de blaadjes los.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
Verhit de boter in een wok (of braadpan) en fruit de uiringen en de wortelplakjes op halfhoog vuur al omscheppend 5 minuten.
Voeg de suiker toe en laat deze al omscheppend smelten.
Stoof de uien met de wortel met het deksel op de pan 10 minuten op heel laag vuur.
Schep het witlof en de bosuitjes erdoor en laat het witlof al omscheppend in ± 5 minuten beetgaar worden.
Roer er de azijn en naar smaak peper en zout door.
Lekker met gestoofde riblappen en gebakken aardappelen.