Roergebakken venkel

(2 personen)

2 venkelknollen
25 gr boter
2 eetlepels slaolie
1 eetlepel citroensap
1/2 theelepel suiker
1/2 dl slagroom (op kamertemperatuur)
Allesbinder
1 mespunt mosterd
zout, versgemalen peper

Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in smalle reepjes. Bewaar het groen voor de garnering.
Verhit de boter met de olie in een wok of diepe braadpan en bak de venkel hierin al omscheppend 6 minuten op hoog vuur.
Roer het citroensap en de suiker erdoor schenk de slagroom erbij en breng het geheel aan de kook.
Bind de saus met 1-2 theelepels allesbinder .
Breng het gerecht op smaak met de mosterd, wat zout en peper.
Garneer met het venkelgroen.

Roergebakken worteltjes met basilicum

1 bos bospeen (± 750 gr)
1 theelepel bouillonpoeder
2 theelepels citroensap
5 takjes verse basilicum
2 eetlepels olie
1/2 eetlepel tacokruiden

Schrap de wortels, was ze en snijd ze schuin in plakjes van ± 1 cm dik.
Los het bouillonpoeder in een kom in 1/2 dl heet water op en roer er het citroensap door.
Snijd de basilicum in fijne reepjes.
Verhit de olie in een wok of grote pan en bak de wortel al omscheppend ± 3 minuten op hoog vuur.
Schep de tacokruiden en het bouillonmengsel erdoor en laat de wortel op halfhoog vuur al omscheppend ± 5 minuten koken tot alle vocht is verdampt. Schep er tenslotte de basilicum door.