Roergebakken varkenshaas met groene asperges

(2 personen)

300 gr groene asperges
zout
1 vleestomaat
1 varkenshaasje á 250 gr
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook
2 theelepels chilipoeder
2 eetlepels cognac
1 dl slagroom
versgemalen zwarte peper
2 theelepels roze peperbessen (Royal mail)

Maak de asperges schoon en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
Snijd ze in stukken van ± 5 cm en kook die in weinig water met zout in ± 5
minuten beetgaar.
Laat ze in een vergiet uitlekken.
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Snijd het varkenshaasje in plakjes.
Verhit de olie in een wok of braadpan en pers het teentje knoflook erboven uit.
Bak de plakjes varkenshaas al omscheppend bruin en schep het chilipoeder en de cognac erdoor.
Schep het vlees uit de pan.
Bak de asperges en de tomaatreepjes al omscheppend ± 1 minuut in het bakvet en schep het vlees en de slagroom erdoor.
Warm het gerecht al omscheppend goed door en breng op smaak met zout en peper.
Strooi de roze peperbesjes erover.
Doe het gerecht over in een warme schaal.
Lekker met aardappelpuree.