Roergebakken rundvlees

600 gr biefstuk of rosbief in reepjes
500 gr krieltjes
zout, peper
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ongeschilde courgette in blokjes
2 rode paprika's in blokjes
1 lente-ui in ringen
1 Elstar appel in blokjes
11/2 dl sterke runderbouillon
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Voor de marinade:
2 eetlepels azijn
2 gekneusde stengels sereh
2 theelepels geraspte gemberwortel
1 fijngesneden teentje knoflook
6 eetlepels zonnebloemolie

Meng voor de marinade de azijn, sereh, gember, knoflook en zonnebloemolie.
Schep het vlees erdoor en laat het ± 1 uur marineren.
Kook intussen de krieltjes in water met zout in 15-20 minuten beetgaar.
Schep het vlees uit de marinade, bewaar de marinade.
Verhit de olie in een wok en roerbak de vleesreepjes hierin ± 4 minuten.
Voeg de courgette, paprika, lente-ui en appel toe en bak ze 2-3 minuten mee.
Schenk de marinade en de bouillon erbij en laat het mengsel nog ± 5 minuten sudderen.
Verwijder de sereh en schep er de gekookte krieltjes door.
Breng het gerecht met zout en peper op smaak en strooi er de peterselie over.