(2 personen)
50 gr rijstnoedels
2 eetlepels zonnebloemolie
250 gr kipfilet
1 fijngesneden ui
1 fijngesneden teentje knoflook
2 eetlepels fijngeraspte verse gemberwortel
150 gr shii-take in plakken
1 krop paksoi in stukjes
1 rode Spaanse peper in ringen
2 eetlepels Thaise vissaus (nam pla)
1 theelepel suiker
2 lente-uitjes in dunne ringen
100 gr taugé
peper
Week de rijstnoedels ± 15 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
Verhit intussen de olie in een wok, voeg de kip en de ui toe en roerbak ze ± 5 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak ze ± 30 seconden mee.
Doe de gember en de shii-take erbij en bak ze ± 30 seconden mee.
Voeg de paksoi, Spaanse peper, vissaus, suiker en peper toe en bak ze Al omscheppend ± 3 minuten tot de paksoi iets gaat slinken.
Schep de lente-ui en de taugé erdoor en neem de wok van het vuur.
Serveer het gerecht met de rijstnoedels.