Roergebakken mosselen

gewokte-mosselen500 gr ongekookte mosselen
zout, peper
± 21/2 eetlepel gezeefde bloem
1 theelepel milde paprikapoeder
40 gr boter
2 eetlepels zonnebloemolie
2 gesnipperde uien
2 ragfijn gehakt teentjes knoflook
11/2 eetlepel fijngehakte bladselderij
3 eetlepels niet al te fijn gehakte bladpeterselie
2 limoenen of kleine citroenen in partjes

Spoel de mosselen onder stromend koud water, laat ze goed uitlekken en maak ze met keukenpapier zo goed mogelijk droog.
Doe de bloem, het paprikapoeder, zout en peper in een plastic zak en schud alles tot het goed is gemengd.
Doe er dan de mosselen bij en schud tot alle mosselen met een laagje bloem zijn bedekt.
Verhit de boter en de olie in een wok en wacht tot het schuim van de boter is weggetrokken.
Doe een deel van de mosselen in de wok, strooi er uien bij en laat dit, onder regelmatig omscheppen, 4 minuten bakken.
Voeg de laatste minuut wat knoflook en selderij toe.
Laat de gebakken mosselen even op een zeef uitlekken en strooi er peterselie over.
Roerbak de rest van de mosselen op dezelfde manier.
Schik de limoen- of citroenpartjes erbij.
Serveer er stokbrood, besmeerd met gezouten boter bij of knapperige frieten en een gemengde salade.