Roergebakken kip met olijven

(2 personen)

1 ui
1 teentje knoflook
10 groene en 10 zwarte olijven zonder pit
250 gr kipfilet
3 eetlepels olijfolie
zout, peper
1 theelepel tijm
2 dl gezeefde tomaten
1 eetlepel kappertjes

Pel en snipper de ui.
Pel het teentje knoflook en snijd het in dunne plakjes.
Halveer de olijven.
Snijd de kip in stukjes.
Bestrooi de kip met zout, peper en de tijm.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook ± 2 minuten.
Voeg de stukjes kip toe en roerbak alles ± 3 minuten.
Voeg de olijven en de gezeefde tomaten toe en verhit het mengsel nog ± 3
minuten.
Breng het op smaak met zout en peper.
Strooi de kappertjes erover.
Serveer met een gemengde salade en harde broodjes.