Roergebakken kip met cashewnoten

(2 personen)

1 dunne prei
250 gr kipfilet
1 eetlepel bloem
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel zout
peper
3 eetlepels olie
50 gr cashewnoten
1 eetlepel droge sherry
11/2 eetlepel sojasaus
5 sprietjes bieslook

Maak de prei schoon en snijd hem in flinterdunne ringetjes.
Snijd de kip in stukjes.
Schep in een diep bord de bloem, het gemberpoeder, het zout en wat peper
door elkaar.
Schud de stukje kip door de bloem.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok, bak de stukjes kip in ± 3 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verhit de rest van de olie en bak de prei en de cashewnoten ± 1 minuut.
Voeg de kip toe en bak alles nog ± 2 minuten.
Roer de sherry en de sojasaus erdoor en breng het aan de kook.
Knip het bieslook erboven in grove stukken.
Geef er mie en sperzieboontjes (met sambal) bij.