Roergebakken kalfsvlees met gele paprika

(2 personen)

250 gr kalfslapjes
1 gele paprika
1 ui
1 teentje knoflook
25 gr boter
3 eetlepels slaolie
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
2 eetlepels cognac
11/2 dl kippenbouillon (van 1/3 bouillontablet)
4 eetlepels crème fraîche
zout, peper, paprikapoeder

Snijd het vlees in reepjes, de paprika in stukjes en de ui in dunne partjes.
Hak het teentje knoflook fijn.
Verhit de boter en de olie in een wok of diepe braadpan en bak de reepjes vlees met de paprika, de ui, de knoflook en de Italiaanse keukenkruiden al omscheppend op hoog vuur ± 4 minuten.
Voeg de cognac toe en laat die even bruisen.
Voeg de bouillon en de crème fraîche toe en breng het geheel aan de kook.
Breng het gerecht op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Lekker met spaghetti en broccoli.