Roergebakken groenten met lamsvlees en rijst

500 gr lamslapjes
versgemalen peper, zout
1 lente-uitje
2 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel geraspte gemberwortel
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel medium sherry
300 gr pandanrijst
25 gr verse koriander
1 courgette
250 gr groene asperges
2 eetlepels olijfolie
100 gr sugar snaps of peultjes
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel oestersaus
2 eetlepels geraspte kokos
1 limoentje

Wrijf de lamslapjes in met peper.
Snipper het wit van de lente-ui en snijd de rest in ringetjes.
Verhit in een braadpan de boter met de olie en fruit de fijngeperste knoflook en het wit van de lente-ui hierin.
Bak de gemberwortel 2 minuten mee.
Braad de lamslapjes op hoog vuur aan beide kanten aan, temper het vuur, voeg de Japanse sojasaus en de sherry toe en laat het vlees met het deksel op de pan op laag vuur in ± 1 uur gaar worden.
Voeg eventueel tussentijds een lepel water toe.
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar.
Snijd de helft van de koriander fijn (houd de rest achter voor de garnering) en schep deze door de rijst.
Houd de rijst warm.
Snijd de courgette in dikke repen van ± 10 cm.
Verwijder het onderste stukje van de asperges en snijd ze doormidden.
Verhit de olie in een ruime wok of koekenpan en roerbak de asperges ± 5 minuten.
Voeg de courgetterepen en de sugar snaps toe en bak het geheel al omscheppend nog 3 minuten.
Schenk de sojasaus en de oestersaus erbij en warm nog 1 minuut door.
Houd de groenten warm.
Snijd de limoen in partjes.
Neem het vlees uit de pan en snijd het in lange repen.
Schep de rijst in een voorverwarmde diepe schaal en verdeel er de groenten over.
Leg er dan de repen lamsvlees tegenaan, bestrooi met de kokos en garneer met de limoenpartjes en takjes koriander.
Geef de lente-uiringetjes er apart bij of strooi ze over de groenten.