Roergebakken groene bonen met kip

100 gr sugar snaps
100 gr peultjes
100 gr sperziebonen
zout
350 gr kipfilet (maïs- of scharrelkip)
300 gr broccoli
4 bosuitjes
2 eetlepels olie
± 20 verse korianderblaadjes
100 gr geroosterde cashewnoten,
4 eetlepels sojasaus
1 teentje knoflook uit de pers

Haal de gemengde groene bonen af en snijd de sperziebonen schuin doormidden.
Kook de bonen in ruim kokend water met wat zout 3 minuten en laat ze uitlekken.
Vries de kipfilet een half uurtje in en snijd ze dan in dunne plakjes.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, snijd de stelen in smalle reepjes en snijd de bosuitjes in schuine stukjes van 3 cm.
Schenk 2 eetlepels olie in een wok, roerbak daarin de witte uistukjes en de broccolisteeltjes en neem ze vervolgens uit de pan.
Schenk er wat olie bij, verhit die en bak hierin de kipstukjes bruin.
Snijd de verse korianderblaadjes in smalle reepjes.
Zet de geroosterde cashewnoten klaar.
Schep de groenten, uien en broccolistelen bij de kip en bak alles al omscheppend een paar minuten.
Voeg dan de sojasaus, koriander en knoflook uit de pers toe en doe er tot slot de cashewnoten bij.