Roergebakken broccoli met amandelen

750 gr broccoli
11/2 eetlepel maïskiem- of zonnebloemolie
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel maïzena of allesbinder
1 eetlepel honing, liefst 'neutrale' bloemenhoning
1 cm versgeschilde gember uit de knoflookpers (of een snufje gemalen gemberpoeder)
zout, grofgemalen zwarte peper
30 gr geschaafde amandelen, geroosterd in een droge koekenpan

Was de broccoli en snijd de struik in kleine roosjes en de steel in plakken van 1/2 cm.
Verhit de olie in de wok en bak de groente al omscheppend in ± 5 minuten knapperig.
Klop de ketjap met de maïzena of allesbinder, de honing en de gember.
Giet dit in de wok bij de broccoli en laat de saus iets dikker worden.
Bestrooi de broccoli naar smaak met zout en versgemalen zwarte peper en garneer met de geschaafde amandelen.
Lekker bij kip en vis.