Roergebakken asperges met spekjes

verse tijm, bonenkruid, marjolein en peterselie
olie
laurierblaadjes
droge witte wijn
1/2 literblik flageolets (groene kidneybonen)
1 grote, rijpe vleestomaat
200 gr doorregen spekreepjes
500 gr asperges

Snijd een stukje van de aspergestelen af, snijd de asperges in ± 3 cm
schuine stukjes en kook die ± 8 minuten in ruim water met wat zout.
Stroop de blaadjes van 1 takje tijm, 1 takje bonenkruid en 2 takjes marjolein en knip het blad van 2 takjes peterselie fijn.
Meng de flageolets met de kruiden.
Snijd de vleestomaat in blokjes.
Bak de spekreepjes 5 minuten in de olie.
Voeg de asperges toe en roerbak ze 3 minuten.
Schep er de flageolets, de tomaatblokjes en 1 laurierblad bij.
Voeg 1 dl witte wijn toe, breng aan de kook en warm het geheel 3 minuten door.
Lekker met (koelverse) lintmacaroni.