Roereieren uit Baskenland


Ingrediënten:
8 eieren - 4 lapjes ham uit Bayonne - 1 takje tijm - peterselie - 4 sjalotjes - 150 gram boter - 2 teentjes knoflook - 4 tomaten - 2 rode paprika's - zout, peper

Bereiding:
Leg de paprika's in een hete oven totdat het vel opbolt en zwart wordt. Schil dan de parika's, verwijder de zaadlijsten en snij ze in juliënne . Plicheer en ontpit de tomaten en snij ze in brunoise. Schil de sjalotjes en de knoflook en hak ze fijn. Was wat peterselie en hak die fijn. Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin om te beginnen de paprikajuliënne. Als deze even gebakken hebben voegen we de sjalot en de knoflook toe. Laat 10 minuten zachtjes sauteren en voeg dan de tomaten toe en het takje tijm. Geef er zout en peper bij, doe de deksel op de pan en laat het op klein vuur 20 minuten smoren. Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer daarin de plakken ham. Haal de tijm uit het groentenmengsel. Breek de eieren in een kom, klop deze licht. Smelt de rest van de boter in een pan en voeg er de eieren bij en de groenten. Roer op zacht vuur zodat er een crèmige massa ontstaat. Leg hier de plakken ham op, geef er peterselie over en serveer.