Roerbakschotel met crabsticks en shii-take

(2 personen)

1/2 struik paksoi in grove stukken
150 gr rijstnoedels
zout
2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
1 fijngesneden teentje knoflook
1 eetlepel lente-ui in stukjes
1/2 eetlepel fijngesneden verse gemberwortel
1/2 theelepel chilipoeder
100 gr peultjes
100 gr shii-take in plakjes
1 gele paprika in reepjes
1 eetlepel Chinese rijstwijn of droge sherry
1 eetlepel (Chinese) sojasaus
150 gr crabsticks (pakje) in stukjes van 3 cm

Stoom de paksoi in een stoompan boven kokend water in 10 minuten gaar.
Laat de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in kokend water met zout gaar worden.
Schep de olie in een hete wok, voeg de knoflook, de lente-ui, de gember en het chilipoeder toe en roerbak op hoog vuur 1 minuut.
Voeg de peultjes, de shii-take en de paprikareepjes toe en bak ze 8-10 minuten mee.
Schep de rijstwijn en de sojasaus erdoor en laat alles nog 2 minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn.
Schep de crabsticks erdoor en serveer met de rijstnoedels en de paksoi.