Ingrediënten:
8 reemedaillons – 1 komkommer – 500 gram champignons – 100 gram boter – zout, peper – 1 ui – 3 dl pepersaus – 1 takje tijm – 1 blaadje laurier – 3 dl witte wijn – 1/2 citroen – 150 gram boter

Bereiding:
Maak de pepersaus. Schil de komkommer. Snij ze in de lengte doormidden, daarna in de breedte. Snij er vier bootjes van. Haal met een lepeltje de zaadjes weg. Schil de ui en hak ze fijn. Smelt 50 gram boter in een pan, voeg de ui toe, een takje tijm en een blaadje laurier. Laat de ui mooi goudbruin sauteren. Voeg dan de wijn toe, zout en peper en laat de komkommer in deze courtbouillon zachtjes koken. Maak de champignons schoon en kook ze in water met een scheut citroensap zachtjes gedurende 10 minuten. Geef er zout en peper over. Giet de champignons af, en maak er puree van. Doe deze in een pannetje en laat hem koken totdat het water verdwenen is. Werk er dan 50 gram boter door. Als de komkommer 10 minuten heeft gekookt gieten we ook deze af en vullen de schuitjes met de puree van champignons. Houd ze warm. Smelt de rest van de boter, strooi zout en peper over de medaillons, sauteer ze in 5 minuten bruin. Leg ze op een voorverwarmde dienschaal, Geef er wat pepersaus over, zet er de scheepjes omheen en serveer.