Reemedaillons met Avocado's


Ingrediënten:
8 reemedaillons - 100 gram boter - 50 gram bloem - 2 eieren - 50 gram paneermeel - 0,5 dl cognac - 50 gram gehakte amandelen - 1 dl witte wijn - 2 dl béarnaisesaus - 4 avocado's - zout, peper

Bereiding:
Schil de avocado's en snij ze in de lengte doormidden. Verwijder de pit en snij de helften in 3 plakken. Doe op een bord de bloem, klop op een tweede de eieren los, leg in een derde het paneermeel en in een vierde de gehakte amandelen. Haal de schijven avocado door de bloem, dan door het ei, het paneermeel en de gehakte amandelen. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de schijven avocado. Zorg ervoor dat nu de béarnaisesaus klaar is. Smelt de rest van de boter in een pan, strooi zout en peper over de medaillons en sauteer ze in 5 minuten bruin. Flambeer ze met de cognac. Leg ze op een voorverwarmde schaal en houd ze warm. Omring ze met schijven avocado. Deglaseer de braadboter met de wijn, laat het vocht iets afkoelen en meng er de béarnaisesaus door. Serveer de saus apart in een sauskom.