Reemedaillons Berny


Ingrediënten:
8 reemedaillons - 50 gram boter - 2 dl aalbessengelei - 1 kilo aardappels - 50 gram gehakte amandelen - 3 eidooiers - 100 gram paneermeel - 50 gram truffel - 3 dl. pepersaus - 1 ei - zout, peper

Bereiding:
Schil de aardappels, snij ze in stukken en kook ze in twintig minuten in weinig water met wat zout gaar. Pureer ze en werk hier de eidooiers door. Hak de truffel fijn en werk ze samen met de gehakte amandelen door de aardappelpuree. Rol hiervan balletjes. Rol deze door het losgeklopt ei en door het paneermeel en laat ze op een koele plaats rusten tot vlak voor het servies. Frituur ze dan in een friteuse van 175 graden C. in 5 minuten bruin. Zorg ervoor dat de pepersaus nu klaar is. Smelt 50 gram boter in een pan, bestrooi de reemedaillons met peper en zout en sauteer ze in 5 minuten bruin. Leg de kroketten midden op een voorverwarmde dienschaal en omring ze met de medaillons. Serveer er de saus en de aalbessengelei apart bij.