Reekoteletten uit Sologne


Ingrediënten:
8 reekoteletten -1 selderijknol - 3 dl pepersaus - 150 gram boter - zout, peper - 4 sneden witbrood

Bereiding:
Schil de selderijknol en snij hem in stukken. Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de stukken selderij gedurende 4 minuten. Haal ze dan uit het water en spoel ze onder de koude kraan af. Smelt 25 gram boter in een pan. Voeg de stukken selderij toe, wat zout, peper en 1 dl water. Laat met het deksel op de pan zachtjes 45 minuten koken. Let op dat het niet droogkookt. Zorg ervoor dat nu de pepersaus heet is en de koteletten bestrooid zijn met zout en peper. Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de koteletten in 5 minuten bruin. Snij croûtons uit het brood en bruineer deze in 50 gram boter. Draai de selderij door een zeef tot puree en roer er de rest van de boter door. Geef de puree op een voorverwarmde schaal, omring deze met koteletten en croûtons, schenk wat saus over de koteletten en serveer.