Reekoteletten met Peren


Ingrediënten:
8 reekoteletten - 4 peren - 4 eetlepels aalbessengelei - 100 gram suiker - 0,5 dl witte wijn - 2,5 dl bouillon - 2 uitjes - 100 gram boter - 30 gram bloem - madera - zout, peper

Bereiding:
Breng een halve liter water met de suiker aan de kook. Schil ondertussen de peren, snij ze doormidden en verwijder de klokhuizen. Pocheer ze gaar in de suikerstroop. De tijd hiervoor benodigd is afhankelijk van de soort peer. Maak de saus. Schil de uitjes en hak ze fijn. Smelt 40 gram boter en laat hierin de uitjes zachtjes fruiten totdat ze glazig zijn. Haal ze dan uit de pan, voeg de bloem bij de boter en laat deze bruin worden. Geef er daarna de bouillon en de wijn bij. Leg ook de uitjes terug in de pan. Laat de saus 20 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper, zout en een scheut madera. Smelt de rest van de boter, bestrooi de koteletten met peper en zout en sauteer ze in 5 minuten bruin. Leg ze op een verwarmde dienschaal, leg daaromheen de halve peren, vul daarvan de holtes met aalbessengelei, schenk wat saus over de koteletten en serveer.