Ingrediënten:
8 reekoteletten - 1 dl slagroom - 1 portglas jenever - 100 gram boter - 6 jeneverbessen - 0,5 citroen - 8 sneden witbrood - zout, peper - 3 dl pepersaus
Bereiding:
Smelt 50 gram boter in een pan. Snij 8 croûtons uit de sneden witbrood en bruineer deze in de boter. Smelt in een andere pan de rest van de boter. Strooi zout en peper over de koteletten en sauteer ze in 5 minuten bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Schenk de jenever in de pan. Schraap alle aanbaksels van de bodem los en flambeer. Plet de jeneverbessen en doe ze in de saus. Geef er ook de room bij. Meng het goed en laat tot de helft reduceren. Leg de croûtons op een voorverwarmde dienschaal, leg daartussen de koteletten. Houd de schaal warm. Pers de halve citroen uit. Voeg wat sap bij de room en schenk er dan de Pepersaus bij. Laat nog enkele minuten sudderen. Passeer de saus en schenk ze over de koteletten.