Ingrediënten:
8 reekoteletten - 1 selderijknol - 90 gram boter - 2,5 dl melk - 1 sinaasappel - zout, peper - 4 dl pepersaus
Bereiding:
Haal heel dun de oranje schil van de sinaasappel en snij ze in zeer smalle juliënne. Pers de sinaasappel uit. Schil de selderijknol en snij hem in stukken. Doe de selderij dan in een pan met gezouten kokend water. Kook hem 30 minuten. Giet hem af en druk hem door een zeef. Verwarm de melk. Doe de selderijpuree in een pannetje, zet dit op zacht vuur en geef er beetje bij beetje
de melk bij. De puree moet soepel zijn, maar voldoende dik. Roer er ook 30 gram boter door en zout en peper. Houd de puree warm. Smelt de rest van de boter in een pan en als ze heet is, sauteer dan de koteletten in 5 minuten bruin. Leg de selderijpuree op een voorverwarmde schaal, omring deze met de koteletten. Voeg sinaasappelschil en sap bij de hete saus poivrade en verwarm deze nog even. Schenk er wat van over het vlees en geef er de rest in een sauskom bij.