Ingrediënten: Voor 8 personen:
1 reebout – 150 gram lardeerspek – 0,2 dl olijfolie – tijm – zout, peper – 150 gram boter – 2 eetlepels cognac – 3 dl slagroom – 1 dl zure room – citroensap – 1 eetlepel aalbessengelei – marinade

Bereiding:
Wentel de reepjes lardeerspek door de tijm en geef er een eetlepel cognac over. Lardeer de bout dan met dit spek. Maak de marinade en laat de bout hierin 48 uur marineren. Keer hem regelmatig om. Laat hem dan uitlekken en droog hem af. Verhit de olie in een ovenvaste schaal. Leg er de bout in en schuif de schaal in een oven van 200 graden. Passeer de groenten uit de marinade en leg deze na 20 minuten bij het vlees. Geef er dan ook een paar stukjes boter op. Arroseer de reebout vaker met zijn eigen vocht en leg er dan
stukjes boter op, in totaal 100 gram. Sauteer de bout 20 minuten per 500 gram. Haal de bout uit de pan en laat hem 10 minuten rusten. passeer het braadvocht, doe het terug in de pan, geef er het vocht van de marinade bij en kook het bijna geheel in. Geef er dan de slagroom en de zure room bij. Klop er 50 gram boter door, een eetlepel cognac en de aalbessengelei. Breng de saus op smaak met peper en zout.