Ingrediënten:
600 gram reerugfilet - 2 sjalotjes - 2 takjes peterselie - 2,5 dl rode wijn - 1 ui - 1 pijpje kaneel - 1 laurierblad - 1 kruidnagel - 30 gram bloem - 1 dl kippebouillon - 0,3 dl cognac - 50 gram boter - zout, peper
Bereiding:
Schil ui en sjalotten en hak ze fijn. Doe ze samen met de rode wijn, kaneel, laurierblad, kruidnagel, peterselie, tijm, zout en peper in een kom. Snij het vlees in plakken van 1/2 cm dik. Leg deze naast elkaar in een platte schaal en giet er de marinade over. Laat het drie uur marineren. Draai het vlees enkele keren om. Laat het dan uitlekken en droog het af. Smelt de boter en sauteer de plakken vlees in 5 minuten bruin. Leg ze op een ovenvaste schaal, naast elkaar en zet ze weg. Passeer de marinade, druk hierbij de groenten goed aan. Voeg de bloem bij de braadboter en laat deze licht bruin worden. Geef er dan bij beetjes de marinade bij, de kippebouillon en de cognac. Breng het aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. U moet nu een mooie gladde saus hebben. Giet deze over het vlees en zet de schaal 10 minuten in een oven van 150 graden C.