Ragout zelf maken

Pasteitje, Vol-au-vent, Koninginnehapje, Vidé

ragout-bolIngrediënten:
80 gr bloem
80 gr boter
scheutje room
400 gr vlees naar keuze : Gaar kippenvlees, Gaar kalfsvlees, vlees van wild, vis en schaaldieren
1 liter bouillon bijpassend bij het gekozen vlees.
Peper en zout

Bereiding:
Maak een roux van de bloem en boter.
Voeg de koude bouillon toe beetje voor beetje toe aan de warme roux onder voortdurend roeren zodat geen klontjes ontstaan.
Voeg het vlees naar keuze toe aan de dikke gebonden saus en maak af met de room en peper en zout naar smaak.
Dit is de pure basis.

Naar wens kan men variëren door het toevoegen van tuinkruiden, gefruit uitje en champignons.
Heeft u een vegetarische gast dan neem dan een bouillon op basis van groenten en vervang het vlees door gebakken schijfjes bospaddestoelen.

Opdienen in een uitgehold broodje, traditioneel pasteibakje. Ook lekker met toast als lunchgerecht.