Ragoût van Sint Jacobsschelpen


Ingrediënten:
8 Sint Jacobsschelpen - 75 gram gerookt mager spek - 1 uitje - peterselie - 1/2 prei - 1 tomaat- 1/2 liter visfumet - 1 dl room- zout, peper - 50 gram champignons

Bereiding:
Was de peterselie en hak ze fijn. Kook de visbouillom in tot 1 dl. Snij het gerookte spek in juliënne en bak het in wat boter uit. Hak het uitje fijn en voeg het toe. Snij de prei in juliënne en voeg hem ook bij het mengsel. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Maak de tomaat concassée. Voeg tomaat en champignons bij het mengsel en laat nog 5 minuten sudderen. Leg dan de schoongemaakte Sint Jacobsschelpen op het groentenbedje en laat ze 5 minuten warmen. Schep dan alles uit de pan behalve het vocht, houd alles warm, zet het vuur hoog, voeg de ingekookte visfumet toe en laat even aan de kook komen, voeg dan de room toe. Breng de saus op smaak. Leg op de borden een spiegel van saus en drapeer daarop een portie van het groenten- en schelpdiermengsel. Strooi er een beetje gehakte peterselie over. Serveer er stokbrood bij.