Ragout van Lam uit Périgord


Ingrediënten:
800 gram stukken lamsschouder - olie - 3 teentjes knoflook - 100 gram bote - gedroogde tijm - peterselie - 500 gram nieuwe aardappeltjes - zout, peper

Bereiding:
Was wat peterselie en hak die fijn. Snij het vlees in blokjes van 4 bij 4 cm. Schil de knoflook en hak die fijn. Schrap de aardappeltjes. Bak de aardappeltjes op zacht vuur in een mengsel van 50 gram boter en wat olie. Schud vaker met de pan zodat ze aan alle kanten sauteren. Verhit in een andere pan wat olie en doe hier het vlees in. Geef er zout en peper over en strooi er een eetlepel gedroogde tijm over. Laat het vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin sauteren. Haal het vlees na tien minuten uit de pan en houd het warm. Giet de olie grotendeels, maar niet geheel, uit de pan en geef er de rest van de boter in. Laat die op matig vuur verwarmen. Als ze kleur begint te krijgen voegen we het vlees weer toe en de knoflook. Roer enkele minuten om de knoflook te sauteren zonder dat hij zwart wordt. Doe het vlees in een diepe schaal. Geef er wat peterselie over en serveer met de aardappels en b.v. sla.