Ragoût van Haas


Ingrediënten:
2 hazeruggen - 100 gram boter - 60 gram gerookt spek -3 sjalotjes - 3,5 dl bouillon - 40 gram bloem - poedersuiker - tijmpoeder - 1 dl rode wijn - azijn - zout, peper

Bereiding:
Snij het spek in juliënne. Lardeer de ruggen met dezejuliënne. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Smelt 40 gram boter in een pan en sauteer hierin de sjalotjes. Als ze beginnen te bruinen, geef er dan de bloem over, roer goed. Roer er dan bij beetjes de bouillon door, zout lichtelijk en peper overvloedig, voeg wat tijmpoeder toe, doe de deksel op de pan en laat zachtjes 20 minuten koken. Bestrooi ondertussen de hazeruggen met zout en peper, smelt 40 gram boter in een ovenvaste schaal, en schuif die
18 minuten in een oven van 200 graden C. Passeer de saus, geef er wat poedersuiker bij, een eetlepel azijn en de wijn. Zet ze terug op het vuur. Als de ruggen klaar zijn, leg die dan op een voorverwarmde schaal, geef het braadvocht bij de saus, monteer met de rest van de boter en controleer de smaak. Schenk wat saus over de ruggen en serveer.