Ingrediënten:
4 avocado’s- 95 gram bloem – 4 eieren – 7,5 dl melk – 1 dl slagroom – 125 gram boter – 75 gram geraspte kaas – nootmuskaat – zout, peper
Bereiding:
Schil de avocado’s en snij ze doormidden. Verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in kleine brunoise. Maal deze fijn in de mixer. Breng 2,5 dl melk aan de kook. Smelt 50 gram boter, voeg 70 gram bloem toe en verdun de roux met de hete melk. Er moet een zeer dikke béchamel ontstaan. Voeg hier 2/3 van de avocadopuree bij. Laat het reduceren op zacht vuur, onder roeren met een houten lepel. Wanneer de pasta zo dik is dat ze loslaat van bodem en wanden, halen we pan van het vuur en roeren er een voor een de
eieren door. We geven er zout, peper en nootmuskaat bij en laten het afkoelen. Breng dan een grote pan met gezouten water aan de kook. Neem wat pasta met een lepel en maak er een eivormige quenelle van, leg deze in het hete water en pocheer, zonder dat het water kookt. Doe dit totdat de pasta op is. Zodra de quenellen boven komen drijven zijn ze goed. Beboter een ovenvaste schaal. Smelt de rest van de boter, geef er de rest van de bloem bij en de rest van de melk. Geef er zout, peper en nootmuskaat bij en de
rest van de avocadopuree. Meng goed. Leg de quenellen in de schaal, geef er de saus over, bestrooi met de geraspte kaas en schuif de schaal in een oven van 180 graden C. Laat ze 15 minuten in de oven.