Prei en spruitjes met gekruide kip

400 gr Kipfilet
1 zakje tandoorimix (Silvo)
2 eetlepels mangochutney
2 preien
1 gele paprika
250 gr spruitjes
1 kleine ui
1 dl olie
175 gr bulghur (gebroken tarwe, natuurwinkel)
1/4 l kokend water
1/2 bakje kerstomaten
1 eetlepel diepvriesbasilicum

Bestrijk de kipfilet met de tandoorimix en de mangochutney en zet ze 1 nacht afgedekt weg.
Snijd de preien en de paprika in 'Chinese ruiten', maak de spruitjes schoon en halveer ze, snipper de ui.
Verhit in een roerbakpan de olie.
Schroei hierin de kipfilets rondom dicht en bak ze bruin.
Zet het vuur wat lager, voeg de uisnippers toe en fruit ze.
Voeg dan de prei- en paprikastukjes en de halve spruitjes toe en verwarm ze zachtjes (afgedekt) 10 minuten.
Overgiet in een kom de bulghur met het kokende water, laat dit 10 minuten staan en laat het dan uitlekken in een zeef.
Halveer de kerstomaten en warm ze bij de kip in de pan kort mee.
Doe de kip en de groenten over in een schaal.
Schep de bulghur bij het bakvet en roer dit met de basilicum om.
Snijd de kipfilet in plakjes.
Schep de groenten op de bulghur en leg de kipstukjes erbij.