Portugese Schelvis


Ingrediënten:
4 moten schelvis - 30 gram boter - 3/4 liter droge witte wijn - 100 gram rijst - 750 gram tomaten - 1 ui - teentje knoflook - peterselie - zout, peper

Bereiding:
Schil de ui en hak ze fijn. Doe hetzelfde met het teentje knoflook. Was de peterselie en hak ze fijn. Kook de rijst half gaar. Maak de tomaten concassée. Smelt de boter en fruit er de ui in, voeg er de knoflook bij, de in kleine brunoise gesneden tomaten en de rijst en laat 5 minuten koken terwijl men roert. Van het vuur af leggen we de moten vis op de tomaten met rijst, geven er de wijn over, peper en zout en brengen het op groot vuur aan de kook met de deksel op de pan. Kook het zachtje 10 minuten, haal dan de deksel van de pan en kook nog 8 minuten. Leg de moten vis op een verwarmde dienschaal. Giet eventueel overtollig vocht van het garnituur af. Geef er het garnituur omheen en strooi er gehakte peterselie over.