Portugese Artisjokken


Ingrediënten:
4 artisjokken - 4 tomaten - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 bouquet garni - 3 eetlepels olijfolie - 2,5 dl bouillon - peterselie - zout, peper

Bereiding:
Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Was wat peterselie en hak ze fijn. Haal de harde bladeren weg van de artisjokken en snij van de andere bladeren het bovenste deel weg. Haal het hooi eruit. Laat ze 45 minuten koken in het water. Pel en ontpit de tomaten. Snij het vlees van de tomaten in grove stukken. Schil de ui en de knoflook en hak beide fijn. Verwarm twee eetlepels olie in een pan en sauteer hierin de ui zachtjes, voeg dan de tomaten toe, zout en peper, het bouquet garni en de knoflook. Laat het op zacht vuur 30 minuten koken. Passeer deze coulis door een zeef. Laat de artisjokken uitlekken. Doe de rest van de olie in een pannetje, zet de er artisjokken op, geef daar zout en peper over, dan de tomatensaus, schud zachtjes en laat gedurende 6 minuten smoren. Zet de artisjokken op een voorverwarmde schaal, geef er wat saus over, strooi er wat peterselie over en serveer de rest van de saus in een sauspan.