Portobello met roomkaas

Portobello & PaddenstoelenmixIngrediënten:
1 Portobello per persoon
1/2 sjalotje per persoon
100 gr gemengde paddestoelen per persoon (cantharel, kastanjechampignons, beukenzwam, eekhoorntjesbrood)
olijfolie
bieslook
peper
zout
50 gr roomkaas (voor 4 personen is 1 doosje roomkaas (bijv. Boursin) voldoende)

Bereiding:
Portobello met roomkaasVerwam de oven voor op 200 gaden.
Wrijf de portobellos in met olijfolie.
Snij de sjalot fijn en fruit deze. Snij de gemengde paddenstoelen in reepjes en bak deze met de sjatot nog 3 minuten, peper en zout naar smaak toevoegen.
Als de sjalot glazig is mag de roomkaas erbij, even verwarmen totdat ze gesmolten is.

Leg de Portobello omgekeerd op een bakplaat en vul deze met de paddenstoelen-roomkaas mengsel.
Zet deze voor 10-15 minuten in de oven.

Ik maakte ze voor mij als hoofdgerecht met tagliatelle, ik had wat mini-tomaatjes over en deed deze erbij voordat ze de oven in gingen.
Past ook bij wild of als tussengerecht. Ook vegetarische gasten stellen dit gerecht op prijs.
De roomkaas kan ook vervangen worden door slagroom, laat deze met de paddenstoelen indikken op een laag vuur.