Ingrediënten:
6 eiwitten – 300 gram suiker – 50 gram gesnipperde amandelen – 2.5 dl. slagroom – poedersuiker – vanillemerg




Bereiding:
Sla 3 eiwitten met de helft van de suiker stijf. Teken op een beboterde en met bloem bestoven bakplaat 4 ringen af van gelijke grootte b.v. 8 cm. of 15 cm. Spuit een ring helemaal vol met het eiwit te beginnen in het midden en egaliseer iets met een krabbertje, dit wordt de bodem. Spuit van de andere 3 ringen alleen de buitenste rand. Plaats de bakplaat nu in een oven van 125 graden C. en ‘bak’ ze in ongeveer 1.5 á 2 uur droog en gaar, maar zorg er wel voor dat het schuim wit blijft. Sla intussen de rest van het eiwit met de suiker op. Neem nu de afgekoelde bodem, spuit er een zachte ring schuim op langs de buitenste rand. Zet hier een gebakken ring op, spuit weer een zachte ring en herhaal dit procédé tot de laatste gebakken ring bovenop ligt. Maskeer nu met het overgebleven eiwit zo glad mogelijk de polonaise rondom en laat het weer in de zelfde oven van 125 graden C. droog en bros worden maar zorg er voor dat ze mooi wit blijft. Vul hem na afkoeling met geslagen room met vanillemerg en poedersuiker of met ijs.