Pittige tempé met bosui

(2 personen)

frituurvet of -olie
1/2 blok tempé
zout
1 kleine ui
4 bosuitjes
1 eetlepel olie
1/2 teentje knoflook
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels ketjap manis

Verhit het frituurvet tot 190°C.
Snijd de tempé in dunne plakjes en halveer de plakjes overlangs, zodat er reepjes ontstaan.
Frituur de reepjes tempé in 5 minuten goudbruin en laat ze in een vergiet met keukenpapier uitlekken.
Bestrooi ze met zout.
Pel en snipper de ui.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes, even lang als de reepjes
tempé.
Verhit de olie in een koekenpan of wok, bak de stukjes bosui 3 minuten en schep ze uit de pan.
Fruit in dezelfde olie de ui 3 minuten.
Pers de knoflook erboven uit en roer er de sambal en de ketjap door.
Schep de tempé en de bosuitjes door het ketjapmengsel en verhit nog 2 minuten.
Serveer met gebakken rijst en atjar.