(4-6 personen)

Voor de salade:
1 kg geschilde aardappelen in blokjes
1 liter kruidenbouillon (tablet)
3 geschilde appels in stukjes
1 blikje maïskorrels (250 gr), uitgelekt
1 kleine komkommer in blokjes
1 groene paprika in blokjes
1 rode paprika in blokjes
5 augurkjes in blokjes
2 tomaten in blokjes
1 gesnipperde ui
4 eetlepels kleine zilveruitjes

Voor de dressing:
1 eetlepel olie
2 eetlepels azijn
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels mayonaise
4 eetlepels tacosaus
het sap van 1 limoen
1 theelepel kappertjes
2 fijngesneden jalapeñopepers, zonder zaadjes
zout, peper
1 theelepel gedroogde basilicum
2 uitgeperste teentjes knoflook

Voor de garnering:
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Kook de aardappels in de bouillon in ± 20 minuten gaar en laat ze uitlekken.
Vermeng de blokjes aardappel, appel, maïs, komkommer, groene en rode paprika, augurkjes, tomaten, ui en zilveruitjes.
Vermeng voor de dressing de olie, azijn, yoghurt, mayonaise, tacosaus, het limoensap, de kappertjes, jalapeñopepers, zout, peper, basilicum en de knoflook en roer dit door de salade.
Laat de salade minumaal 30 minuten staan om de smaken te laten intrekken.