Piroshki met kwark en ham

voor 12 stuks

piroshkiIngrediënten:
250 gr bloem
zout
100 gr boter
70 gr reuzel
1 grote eierdooier, losgeklopt
verse dille voor garnering

Vulling:
1 eetl boter
60 gr boleten of champignons, gehakt
1/2 kleine ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
200 gr gekookte ham, fijngehakt
120 gr kwark
1,5 eetl vers gehakte dille
zout
zwarte peper

Bereiding:
Meng in een grote kom de bloem met zout naar smaak. Wrijf de boter en reuzel erdoor tot een fijnkruimelig deeg is verkregen. Druppel er maximaal 4 eetlepels water over, steeds 1 lepel per keer, en meng goed tot het deeg samenhangt en een gladde bal vormt. Wikkel het in keukenfolie en koel het minstens 1 uur.
Voor de vulling: laat de boter smelten in een koekenpan en bak de paddestoelen, ui en knoflook zacht. Schep over in een kom en voeg de ham, kwark en dille toe. Breng op smaak met zouten peper; meng goed en zet even weg.
Verdeel het deeg in twee porties. Rol het ene stuk op een licht met bloem bestoven werkvlak uit en steek er 5 a 6 cirkels uit van 8 cm doorsnee. Doe dit idem met de rest.
Verdeel de vulling over de rondjes, maak de randen nat en vouw ze dubbel tot halvemaantjes. Ribbel de randen met een vork. (De pasteitjes kunt u tot dit punt van tevoren maken en goed afgedekt enkele uren bewaren).
Warm de oven voor op 220 gr C. Bestrijk de pasteitjes met geklopt ei en leg ze op een bakplaat. Bak ze 20 - 25 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer ze direct, gegarneerd met takjes dille.