Piroshki met gehaktvulling

img_5954Ingrediënten:

Voor het deeg:
350 gr bloem
1 ei
100 gr zachte boter
100 g roomkaas (mon chou)
zout

Voor de vulling:
500 gr gehakt
2 tomaten, kleingesneden
1 ui, gesnipperd
1 theel. boter
2 teentjes knoflook, fijn genipperd
1 theel. gedroogde tijm
1 theel. rozemarijn
1 theel. dille
snufje nootmuskaat
snufje cayenne peper
zout
peper
2 eidooiers

Bereiding:
Deeg:
In een middelgrote kom, snijd de boter in stukjes en meng samen met roomkaas en ei. Voeg de bloem en het zout. Vorm het deeg tot bal en in de koelkast gedurende een uur.

Vleesvulling: Sauteer de ui en knoflook in 1 eetlepel boter tot ze zacht zijn. Meng in een kom het gehakt, de gebakken uien en knoflook, tomaatblokjes en de kruiden goed door.
Rol het deeg met een deegroller uit en steek er met een glas rondjes uit.
Leg 1/2 theel. vulling op elke cirkel deeg. Vouw het deeg over de vulling en druk ze stevig met een vork aan.
Klop de eierdooiers en 2 el water, borstel piroshki met het eigeel in.
Bak 20-25 minuten (in een voorverwarmde oven op 180 graden C) of tot ze goudbruin zijn.