Pilav met paprika en lamsvlees

Ingrediënten:
50 g boter, 400 g mals lamsvlees, in blokjes, 2 uien, gesnipperd, 2 groene paprika's, in stukjes, 100 g krenten of rozijnen, 2 theelepels shoarmakruiden, 300 g snelkookrijst, 500 ml runderbouillon, 4 eetlepels geschaafde amandelen

Bereiding:
Verhit de boter en bak hierin de blokjes vlees met de ui en de paprika in ca. 5 minuten bruin. Voeg de krenten, de shoarmakruiden en de rijst toe en bak het geheel omscheppend 2 minuten op een matig vuur. Schenk de bouillon erbij. Leg het deksel op de pan. Breng het vocht aan de kook en laat de pilav op laag vuur in 10-15 minuten gaar worden. Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Voeg zout en peper naar smaak aan de pilav toe en strooi de amandelen erover.