Pilaf van Lam -Pilaf d'Agneau


Ingrediënten:
800 gram lamsribstuk - 3 artisjokken - 400 gram erwtjes - 3 uien - 1/2 citroen - 4 tomaten - 200 gram rijst - olie - 3 muntblaadjes - 40 gram boter - 1/2 theelepel komijn - cayennepeper - zout, peper - bouillon

Bereiding:
Schil de uien en hak ze fijn. Snij het vlees in regelmatige stukken. Snij de stelen van de artisjokken, haal de blaadjes er af en verwijder het hooi. Pers de citroen uit en sprenkel het sap over de artisjokken. Snij de artisjokbodems in vieren. Verhit wat olie in een grote pan. Doe er de uien in en dan het vlees. Laat ze samen kleur krijgen, zonder dat de uien te bruin worden. Verhit 2 dl bouillon en giet dit op het gebruinde vlees, voeg de artisjokbodems toe en laat het zachtjes koken met het deksel op de pan. Pel en ontpit de tomaten. Snij ze in vieren. Haal de erwtjes uit hun peulen en voeg ze samen met de tomaten bij het vlees. Stamp de muntblaadjes fijn en voeg ze bij het vlees. Strooi er flink wat komijn over, geef er wat cayennepeper, zout en peper over en laat het nog een half uur met het deksel op de pan zachtjes stoven. Kook ondertussen de rijst. Voeg er wat boter bij en houd hem warm. Leg het vlees met de groenten op een voorverwarmde dienschaal, en serveer het met de rijst.