Pikante Chinese kool met kipfilet

(2 personen)

1/2 citroen
150 gr rijst á la minute
zout
1 rode peper
1 dunne prei
8 gr verse koriander
250 gr kipfilet fumé
2 eetlepels olie
250 gr gesneden Chinese kool
1 eetlepel sojasaus

Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon.
Haal met een citroentrekker flinterdunne reepjes van de citroenschil en pers de citroen uit.
Kook de rijst met zout en de citroenreepjes volgens de gebruiksaanwijzing.
Was intussen de peper, maak hem schoon en snijd hem in ringetjes.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Knip de koriander in een kopje fijn.
Snijd de kipfilet in stukken en besprenkel die met het citroensap.
Verhit de olie in een wok en bak de peper, de prei en de kool al omscheppend ± 2 minuten.
Roer de sojasaus erdoor.
Voeg de kipfilet en de rijst toe en laat die, voorzichtig omscheppend, in ± 2 minuten door en door heet worden.
Bestrooi met koriander.