Pens op de wijze van Caen


Ingrediënten:
1 kg geblancheerde pens - 100 gram boter - 1 ontbeende kalfspoot - 0,5 dl calvados - 1 teentje knoflook - 1 prei - 3 uien - 3 wortels - 1 kruidnagel - 1 liter. cider - tijm - laurier , 1 bouquet garni - zout, peper

Bereiding:
Snij de geblancheerde pens in reepjes. Snij de ontbeende kalfspoot in stukjes. Was de prei en snij het wit in juliënne.Schil de knoflook en pers hem uit. Schil de uien. Piqueer een ervan met de kruidnagel en snij de andere in ringen. Was de wortelen en snij ze in rondjes. Leg een paar stukjes boter op de bodem van een pan, geef hierover een laagje wortel, prei en ui. Leg op de groenten een laag pens, dan enkele stukjes kalfsvlees en zo voort. Schuif er midden in het bouquet garni, de knoflook en de ui met de kruidnagel. Geef er zout en peper over, wat tijm en een blaadje laurier. Schenk er de calvados over en de cider zodat alles onder staat. Leg de rest van de boter er bovenop. Sluit de pan hermetisch af, b.v. met een mengsel van bloem en wat water tussen het deksel en de pan. Zet de pan in een oven van 120 graden C. en laat de pens zeer langzaam koken gedurende 8 a 10 uur. Serveer hem heet.