Patrijs met Rode Kool


Ingrediënten:
2 patrijzen - 1 rode kool - 250 gram borstspek - 1 ui .- 2 eetlepels reuzel - 60 gram boter - 1 dl droge witte wijn - 20 gram bloem - 1 dessertlepel azijn - zout, peper

Bereiding:
Maak de rode kool schoon, snij hem fijn, schil de ui en snij ook deze in dunne juliënne. Smelt de reuzel in een pan en zodra hij gesmolten is, voeg dan ui en rode kool toe. Sauteer totdat het losgelaten vocht verdwenen is. Geef dan bij de rode kool de wijn, het spek en zout en peper en laat op zacht vuur verder koken. Smelt ondertussen 40 gram boter in een pan. Bestrooi de patrijzen met zout en peper en sauteer ze snel in de boter bruin onder veel omdraaien. Zodra de patrijzen bruin zijn halen we ze uit de pan en voegen ze bij de rode kool. Laat dan nog 45 minuten zachtjes koken. Meng ondertussen van de rest van de boter en de bloem een beurre manié. Als de kooktijd om is halen we de patrijzen uit de pan evenals het spek. Snij dit laatste in schijven. Voeg de beurre manié bij de rode kool, meng goed en geef er dan de azijn bij. Meng opnieuw goed en laat nog 2 minuten koken. Leg de rode kool op een voorverwarmde dienschaal, leg er de patrijzen en de stukken spek op en serveer.