Ingrediënten:
4 jonge patrijzen – 4 lapjes bardeerspek – 50 gram boter – 500 gram witte druiven – 1 glaasje cognac – 1 glaasje curaçao – 3 dl bouillon – zout, peper
Bereiding:
Wikkel de patrijzen in een lapje bardeerspek en bind ze op. Smelt de boter in een ovenvaste schaal en leg hier de patrijzen in. Geef er zout en peper over en zet ze 25 minuten in een oven van 170 graden C. Schil en ontpit ondertussen de druiven. Als de patrijzen klaar zijn, haal ze dan uit de oven, haal het spek eraf en het touw. Doe de helft van het vet weg, leg dan de druiven in de pan en de patrijzen erop. Zet weer 3 minuten in de oven. Zet de patrijzen op een dienschaal en houd deze warm. Zet de pan op het vuur. Deglaceer de inhoud van de pan met de cognac. Schraap alle aanbaksels los, geef er de curaçao over en de bouillon. Haal de pan van het vuur zodra de saus kookt. Schenk deze saus over de patrijzen en serveer.