Pastelitos de coco

Voor het korstdeeg:
2 koppen bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
8 eetlepels boter
4-5 eetlepels koud water

Voor de vulling:
1 eetlepel bloem
1/2 kop suiker
11/2 kop gezoete schilfers kokosnoot
1/2 kop dunne room
3 eetlepels boter
2 losgeklopte eidooiers

Voor het glazuur:
1 losgeklopte eidooier

Zeef voor het korstdeeg de bloem, het bakpoeder en zout bij elkaar in een kom.
Snijd met een spatel of 2 messen de boter door de bloem tot het mengsel er als grof meel uitziet.
Voeg 4 eetlepels water toe en roer met een vork tot het deeg tot een bal kan worden gerold.
Doe er zo nodig druppelsgewijze meer water bij.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het 1 uur in de koelkast.
Meng voor de vulling de bloem, de suiker en de kokosnoot in een pan.
Voeg de room toe en kook het al roerend op laag vuur tot het mengsel dik wordt.
Roer er de boter bij en laat het 2 minuten sudderen.
Zet het vuur zo laag mogelijk en voeg, flink roerend, de eidooiers toe.
Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Rol voor de gebakjes het korstdeeg op een met bloem bestoven plank uit tot een plak van 1/3 cm dik en steek er met een koekjessteker rondjes uit van 71/2 cm doorsnee.
Doe 1 eetlepel vulling op de helft van de rondjes en leg er de overblijvende rondjes bovenop.
Druk de randen van het korstdeeg met een vork tegen elkaar.
Zet de gebakjes op een ingevette bakplaat, strijk er eigeel over, prik er met een vork in en bak ze in de oven op 220°C in 12 minuten lichtbruin.