Ingrediënten:
200 gram verse zalm - 300 gram kabeljauwfilet - zout, peper- 100 gram vers vet spek - 4 eetlepels witte wijn - 1 citroen - 1 sjalotje - 1 ei- 1 eidooier - koffieroom - 3 eetlepels gehakte peterselie - 2 dl beurre blanc
Bereiding:
Snij de kabeljauw en het spek klein en maak het daarna in de mixer zeer fijn. Hak het sjalotje fijn en fruit het in wat boter tot het goudgeel is. Klop het ei en de dooier los en voeg een scheutje koffieroom toe. Meng dit door de gemalen vis. Voeg het gefruite sjalotje toe evenals een eetlepel peterselie, het citroensap en de wijn. Breng deze farce op smaak met zout en peper. Ontgraat de zalm en snij hem in repen met 1 vierkante cm doorsnee. Wentel deze door de rest van de peterselie. Beboter een pasteipot, vul hem voor de helft met de farce, leg er dan de stroken zalm op en geef er de rest van de farce bij. Dek de pot af met een stukje alufolie en zet hem in een oven van 170 graden C. Laat hem hierin 20 à 25 minuten staan. Maak intussen een beurre blanc. Leg op een voorverwarmd bord wat beurre blanc en leg er een stukje pastei bij.