Ingrediënten:
700 gram varkenspoulet – 1 ontbeende eend – 1 dl port – 700 gram kalfspoulet – 2 eieren – gemberpoeder – zout, peper – 400 gram bardeerspek- 1 dl cognac – 1 dl marasquin – 100 gram vleesgelei – nootmuskaat – 5 grote sinaasappels – kruidnagelpoeder
Bereiding:
Draai varkensvlees, kalfsvlees en eendevlees, behalve de borsten twee keer door de vleesmolen met de fijnste plaat. Doe dit gehakt in een kom, voeg zout toe, peper en een mengsel van 20 gram van de andere specerijen, twee eieren, de cognac, port en marasquin. Pers 4 sinaasappels, voeg het sap bij het gehakt en meng alles goed met de handen. Bekleed een terrine met bardeerspek. Snij het borstvlees in juliënne, leg wat farce in de vorm, daarop wat juliënne, dan weer farce enz. Bedek met bardeerspek, sluit af met alufolie, met een gaatje erin en zet de vorm in een hete bain marie 2 uur in een oven van 180 graden C. Laat dan de terrine half afkoelen. Smelt de gelei. Snij de laatste sinaasappel in dunne plakjes. Snij deze doormidden en leg een rijtje halve sinaasappelschijfjes op de terrine. Giet er dan de gelei over en laat de terrine in de koelkast geheel afkoelen. Laat de terrine minstens een dag in de koelkast.